Blogger news

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Παρέμβαση εισαγγελέα για τα δάνεια του ALTER





Ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης διέταξε έρευνα για να διαπιστώσει εάν δόθηκαν νομίμως από τις τράπεζες τα δάνεια στον τηλεοπτικό σταθμό ΑLTER.


Η εισαγγελική έρευνα έρχεται λίγες ημέρες μετά την αναφορά που έκανε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ για υπερχρεωμένο τηλεοπτικό σταθμό, χωρίς να τον κατονομάζει αλλά εμμέσως πλην σαφώς δείχνοντας το ALTER. Ο κ. Παπανδρέου έθεσε μάλιστα το ερώτημα «πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν τράπεζες που δίνουν δάνεια σε τηλεοπτικό σταθμό που χρωστά 500 εκατ. ευρώ και να μη δίνουν δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις». Με αφορμή τα δημοσιεύματα του Τύπου που ακολούθησαν της δήλωσης του πρωθυπουργού, διατάχθηκε η προκαταρκτική εξέταση που ανατέθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ευγενία Κυβέλου για να διαπιστώσει εάν δόθηκαν με νόμιμες διαδικασίες τα δάνεια στον τηλεοπτικό σταθμό και εάν υπήρξε μέριμνα για να διασφαλιστούν οι τράπεζες.

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία ερευνάται η τυχόν διάπραξη του αδικήματος της απιστίας εκ μέρους των στελεχών των ΔΣ των τραπεζών ενώ αναζητούνται και οι τυχόν ηθικοί αυτουργοί πιθανότατα στο πρόσωπο στελεχών του σταθμού.

Υπενθυμίζεται ότι ο τηλεοπτικός σταθμός ALTER έχει υπαχθεί στις διατάξεις του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα και βρίσκεται στη διαδικασία διαπραγματεύσεων για συμφωνία με τους πιστωτές του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More