Blogger news

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Τους 27 έφτασαν οι νεκροί από την πυρκαγιά σε κέντρο αποτοξίνωσης

Μη κυβερνητικές οργανώσεις και ιατρικοί κύκλοι του Περού κατήγγειλαν σήμερα την εξάπλωση παράνομων κέντρων απεξάρτησης στη χώρα, μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε ένα από αυτά, κοντά στη Λίμα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 27 άνθρωποι.
"Αυτό που συνέβη δεν είναι η εξαίρεση: στο Περού υπάρχουν 700 κλίνες για 100.000 τοξικομανείς, η ζήτηση αυξάνεται διαρκώς αλλά λόγω της ανεπαρκούς κοινωνικής κάλυψης κυριαρχεί η αναρχία, υπάρχουν παράνομα κέντρα", είπε η Κάρμεν Μασίας, η επικεφαλής της Devida, της δημόσιας υπηρεσίας καταπολέμησης των ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τον Μίλτον Ρόχας, το συντονιστή της ισχυρής μη κυβερνητικής οργάνωσης Cedro για την πρόληψη της τοξικομανίας, στο Περού υπάρχουν περίπου 260 "θεραπευτικές κοινότητες" αυτού του είδους όμως μόνο το 20% από αυτές διαθέτει άδεια λειτουργίας και εκπαιδευμένο προσωπικό.

Σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό, 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 13 τραυματίστηκαν από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο κέντρο αποτοξίνωσης του Σαν Χουάν δε Λουριγκάντσο, στα προάστια της Λίμα, το οποίο λειτουργούσε χωρίς άδεια. Οι περίπου 50 νέοι τρόφιμοι του κέντρου εγκλωβίστηκαν στο κτίριο αφού οι πόρτες και τα παράθυρα ήταν κλειδωμένα ή είχαν κάγκελα. Όσοι σώθηκαν τα κατάφεραν πηδώντας από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More