Blogger news

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

«Διαδικτυακες κυνομαχιες» σε κινητα Android προκαλουν αποτροπιασμο


Την απαγόρευση παιχνιδιού με κυνομαχίες, που είναι διαθέσιμο σε κινητά με λειτουργικό Android, ζητά η βρετανική ΜΚΟ RSPCA, που μάχεται για την προστασία των ζώων.
Στο πλαίσιο του παιχνιδιού, οι παίκτες εκπαιδεύουν σκυλιά δολοφόνους, τα οποία μάχονται με τα σκυλιά των αντιπάλων τους σε διαδικτυακές, αιματηρές κυνομαχίες.
Η εταιρεία Kage Games, με έδρα το Σηάτλ, που ανέπτυξε το βίαιο παιχνίδι «KG Dogfighting», επισημαίνει ότι η εφαρμογή δεν παραβιάζει τους όρους χρήσης της Google και ισχυρίζεται ότι είναι λιγότερο βίαιη από τη γνωστή εφαρμογή Angry Birds.

Ωστόσο, η ΜΚΟ RSPCA χαρακτηρίζει το λογισμικό «ανεύθυνο» και «ακατάλληλο», ενώ έχει ήδη ζητήσει από τη Google να το αποκλείσει από τα κινητά Andriod.

«Στην καλύτερη περίπτωση αυτό το παιχνίδι μπορεί να καλλιεργήσει την πεποίθηση ότι η κακοποίηση ζώων θεωρείται αποδεκτή, ενώ στη χειρότερη περίπτωση μπορεί να οδηγήσει στην αύξηση των σκύλων που βασανίζονται και δυστυχούν», δήλωσε ο εκπρόσωπος της RSPCA, προκαλώντας τους δημιουργούς του παιχνιδιού να επισκεφτούν ένα από τα κέντρα διάσωσης κακοποιημένων ζώων.

Παράλληλα, εκατοντάδες εξαγριωμένοι χρήστες διαδικτυακών παιχνιδιών κατακλύζουν την ιστοσελίδα της εταιρείας Kage Games με μηνύματα οργής, όπου αναφέρουν ότι το παιχνίδι κυνομαχιών είναι «άρρωστο», «ανόητο» και «διεστραμμένο».

Αν και το συγκεκριμένο παιχνίδι μπορούν να το «κατεβάσουν» ακόμα και 13χρονα παιδιά, η Kage Games υποστηρίζει ότι η εφαρμογή δεν παραβιάζει τις αρχές λειτουργίας του λογισμικού Andriod.

«Μόνο και μόνο επειδή κάτι έχει απαγορευθεί στην πραγματική ζωή δεν σημαίνει ότι είναι παράνομο να φτιάξουμε ένα τραγούδι, μια ταινία ή ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι σχετικά με αυτό», τονίζει η εταιρεία σε μήνυμα που ανάρτησε στην ιστοσελίδα της.

Πηγή: econews

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More