Blogger news

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Τμηματα χωρις αστυνομικους στην περιφερεια

Ανοχύρωτη στο έγκλημα είναι η ελληνική περιφέρεια από τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στα Αστυνομικά Τμήματα. Η υποστελέχωσή τους έχει χτυπήσει «κόκκινο», την ώρα που μέρος της βαριάς εγκληματικότητας αποκεντρώνεται.


Τα αποτελέσματα είναι να υπάρχουν υπηρεσίες που υπολειτουργούν και Α.Τ. που βγάζουν τη νύχτα με ένα άτομο. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ρεπορτάζ του Τύπου της Κυριακής «οι εντολές που έχουν δοθεί από την πολιτική ηγεσία της Αστυνομίας είναι να ενισχύονται διαρκώς οι δυνάμεις φρούρησης στην πρωτεύουσα, όπου οι ανάγκες χαρακτηρίζονται από τους αρμόδιους αξιωματικούς τεράστιες, χωρίς όμως να δίνεται η ανάλογη προσοχή στη Θεσσαλία.

Ενδεικτικό είναι ότι από τους 2.090 αστυφύλακες που αποφοίτησαν από τις σχολές τον Οκτώβριο του 2011 οι 2.030 τοποθετήθηκαν στην Αττική. Και αυτό παρά τις εκκλήσεις πολλών επικεφαλής αστυνομικών διευθύνσεων από τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία για κενά στο προσωπικό που γίνονται ορατά λόγω της έξαρσης του εγκλήματος».

zougla.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More