Blogger news

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Νεα παρεμβαση του τεως βασιλια Κωνσταντινου

Τις απόψεις του έκπτωτου βασιλιά Κωνσταντίνου καλύπτει η εφημερίδα Real News, η οποία δημοσιεύει ρεπορτάζ με σύντομο διάλογο που είχε ο έκπτωτος μονάρχης με νεαρούς πρόσφατα, στην πλατεία Συντάγματος, έξω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία . Ο Κωνσταντίνος τάχθηκε υπέρ της μικρής και ευέλικτης κυβέρνησης, τύπου Μόντι, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι στις εκλογές θα πρέπει να εφαρμοστεί η απλή αναλογική.
Στο ρεπορτάζ της Αλεξίας Τασούλη, ο τέως εμφανίζεται να υπεραμύνεται της δημοκρατίας και των θεσμών, αλλά και του Προέδρου της Δημοκρατίας και .. ζητάει να ενισχυθεί ο ρόλος του ...!!!
Θυμίζουμε ότι η ύπαρξη ενός μονοπρόσωπου οργάνου- του αρχηγού του κράτους- έλκει την καταγωγή της από τον μονάρχη. Η μετάβαση από τη μοναρχική στην δημοκρατική αρχή οδήγησε στον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας. Με το δημοψήφισμα της 8ης Δεκεμβρίου του 1974, επιλύθηκε το λεγόμενο πολιτειακό ζήτημα. Με το Σύνταγμα του 1975/86 ορίστηκε το καθεστώς του Προέδρου της Δημοκρατίας ως ρυθμιστής του πολιτεύματος κι όχι ως εγγυητής ή διαμορφωτής του πολιτεύματος.
Με την αναθεώρηση του 1985, περιόρισε τις αρμοδιότητες του ΠτΔ με κυριότερη όλων την κατάργηση της δυνατότητας του ΠτΔ να διαλύει τη Βουλή παρά τη θέληση τςη κυβέρνησης, όταν αυτή βρίσκεται υποτίθεται σε προφανή δυσαρμονία προς το λαϊκό αίσθημα. Μια πρωτοβουλία που θα μπορούσε να βάλει σε περιπέτειες τη χώρα.

dete.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More