Blogger news

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Αυστραλια: Δεν υπαρχει κινδυνος ρηξης των εμφυτευματων PIP


Οι υγειονομικές Αρχές της Αυστραλίας εκτιμούν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος, για τη χώρα, ρήξης των εμφυτευμάτων στήθους της γαλλικής εταιρίας PIP.
Σύμφωνα με την Υπηρεσία Θεραπευτικών Αγαθών (TGA) μόνο 37 περιπτώσεις ρήξης των εμφυτευμάτων έχουν αναφερθεί σε σύνολο 9.054, που χρησιμοποιήθηκαν από το 2002 ως το 2011, δηλαδή ποσοστό 0,4%.
"Το ποσοστό αυτό παραμένει μέσα στα πλαίσια του αναμενόμενου", τόνισε ο διευθυντής της TGA Ρόχαν Χάμετ.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι έλεγχοι στην Αυστραλία και την Βρετανία έδειξαν πως η γέλη που χρησιμοποιήθηκε στα εμφυτεύματα ήταν μη τοξική για τους ιστούς γύρω από το εμφύτευμα ακόμα και αν αυτό είχε υποστεί ρήξη.
Τα εμφυτεύματα της PIP αποσύρθηκαν από την αγορά της Αυστραλίας τον Απρίλιο του 2010. Καμία περίπτωση καρκίνου δεν έχει συνδεθεί με τη ρήξη των εμφυτευμάτων στη χώρα, σύμφωνα με στοιχεία της υπηρεσίας.
Στη Γαλλία έχουν αναφερθεί 20 περιπτώσεις καρκίνου σε γυναίκες που είχαν προσθέσει εμφυτεύματα της εταιρίας αυτής. Η κυβέρνηση συνέστησε στις περίπου 30.000 γυναίκες να αφαιρέσουν τα εμφυτεύματα.
Η εταιρία Poly Implant Proth?se (PIP), που πτώχευσε τον Μάρτιο του 2010, βρίσκεται στο κέντρο διεθνούς σκανδάλου μετά την αποκάλυψη ότι χρησιμοποιούσε στα εμφυτεύματα μη ιατρική σιλικόνη.
Η PIP παρήγαγε περίπου 100.000 εμφυτεύματα το χρόνο, το 84% των οποίων προορίζονταν για εξαγωγή κυρίως στη Λατινική Αμερική, την Ισπανία και την Βρετανία. Ως και 500.000 γυναίκες σε όλον τον κόσμο φέρουν εμφυτεύματα της PIP.


Πηγή : nooz.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More