Blogger news

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Οι τασεις ομορφιας των super models στα 90's

Η ομορφιά αλλάζει πρότυπα και εμείς ακολουθούμε. Τα supermodels της δεκαετίας του '90 είχαν αντίστοιχη ομορφιά των σημερινών top models, αλλά την τόνιζαν με διαφορετικό τρόπο. Το μακιγιάζ τους δεν ήταν το ίδιο, τα χαρακτηριστικά που ήθελε η δεκαετία ως must ήταν διαφορετικά και φυσικά, τα προϊόντα που είχαν στη διάθεση τους ήταν διαφορετικά σεφόρμουλες και υφές από τα σημερινά.

Βέβαια, η περίοδος τότε ήταν πολύ glamorous και το ζητούμενο ήταν να μπορέσεις να μεγιστοποιήσεις την προσωπική σου ομορφιά με στοιχεία όπως τα πολύ έντονα τόξα στα φρύδια ή τα σμιλεμένα μήλα που επιτυγχάνονταν με «κοψίματα» -την τεχνική δηλαδή της σκίασης.

Το ζητούμενο και σήμερα παραμένει να μεγιστοποιήσεις τη δική σου ομορφιά, αλλά πλεόν γίνεται με άλλο τρόπο. Τότε η επιδερμίδα ήταν αψεγάδιαστη στις φωτογραφίσεις, αλλά στην πραγματικότητα τα ματ foundation που φορούσαν έκαναν την επιδερμίδα να «σπάει». Σήμερα, αντίστοιχα, το δέρμα είναι λαμπερό. Πρωτίστως έρχεται η ενυδάτωση με μία καλή κρέμα και το foundation είναι συνήθως διάφανο και ελαφρύ, ενώ κοκκινίλες και ατέλειες καλύπτονται τοπικά μόνο με κονσίλερ.

Στα μάτια οι σκιές ήταν ματ, ουδέτερες και φυσικές και δεν υπήρχαν διαβαθμίσεις. Τώρα, μία υποψίαshimmer στη σύνθεση των σκιών τις κάνει λαμπερές και δίνουν λάμψη και κίνηση. Συνήθωςσυνδυάζονται με την πιο σκούρα να βρίσκεται κοντά στις βλεφαρίδες και την πιο ανοιχτή να φωτίζει το σημείο κάτω από το τόξο των φρυδιών.

Τα φρύδια που τότε ήταν πολύ λεπτά, με έντονες και αυστηρές γωνίες και τοξωτά έγιναν πλέον πιο γεμάτα και φυσικά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και πάλι δεν θέλουν την αντίστοιχη περιποίηση και σχήμα. Το φυσικό τους σχήμα ενισχύεται με την αφαίρεση τριχών και γεμίσματα με ένα μολύβι σε χρώμα λίγο πιο ανοιχτό από τα μαλλιά.

Κάτω από τα μήλα έμπαινε ματ πούδρα για να δημιουργήσει γωνίες, ενώ τώρα προστίθεται φως στα μήλα με highlighter και luminizers ενώ το ρουζ στο χρώμα του μελιού ή σε φυσικές αποχρώσεις ολοκληρώνουν το look.

Τέλος, στα χείλη βλέπαμε πάντα μολύβι μπεζ στο περίγραμμα που ήταν πολύ ξεκάθαρο και έβγαινε συνήθως έξω από τα χείλη, ενώ τώρα είναι πιο φυσικά με nude χρώματα κραγιόν και lip gloss που δίνουν όγκο και γυαλάδα.

Queen.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More